Instorting van Hellingbanen Parkeergarage naast Ziekenhuis in Nieuwegein

Array

Gisteravond vond een schokkend incident plaats in Nieuwegein, toen meerdere hellingbanen van de parkeergarage naast het St. Antonius Ziekenhuis instortten. Ondanks de dramatische gebeurtenis zijn er gelukkig geen slachtoffers gevallen. “We zijn erg geschrokken en opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen”, aldus Luc Demoulin, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis.

De Veiligheidsregio Utrecht was snel ter plaatse en heeft de situatie nauwgezet onderzocht, met behulp van speurhonden en drones. Hun bevindingen bevestigden dat er geen instortingsgevaar is voor de rest van de garage. Dankzij deze geruststellende informatie hoefden er geen afdelingen van het ziekenhuis te worden ontruimd, waardoor de zorg voor de patiënten op de verpleegafdelingen onverstoord kon doorgaan.

Impact op Patiënten, Bezoekers en Medewerkers

Het is begrijpelijk dat dit incident veel onrust heeft veroorzaakt onder patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. Iedereen die zich op het moment van de instorting in het ziekenhuis bevond en naar huis wilde, is geholpen om veilig thuis te komen.

Maatregelen voor Maandag 27 mei

Vanwege de onbruikbare parkeergarage heeft het ziekenhuis besloten om alle geplande behandelingen en bezoeken voor maandag 27 mei af te zeggen. Uitzonderingen worden gemaakt voor spoedeisende behandelingen die niet kunnen worden uitgesteld, zoals hemodialyse, dialyse en interventiecardiologie. De betreffende patiënten worden zo snel mogelijk geïnformeerd.

Verzoek aan Bezoekers

Het ziekenhuis doet een dringende oproep aan iedereen om alleen naar het ziekenhuis te komen als het echt noodzakelijk is. Bezoekers worden gevraagd zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. De fietsenstalling is veilig toegankelijk en de Kiss & Ride zone bij de hoofdingang blijft bereikbaar voor het afzetten en ophalen van naasten.

Toekomstige Parkeeroplossingen

In de komende dagen werkt het ziekenhuis aan een plan om alternatieve parkeermogelijkheden te bieden voor patiënten en medewerkers. Zodra hier meer informatie over beschikbaar is, zal dit worden gecommuniceerd via de website van het St. Antonius Ziekenhuis.

Voor de meest actuele informatie en updates over deze situatie, volg de website van St. Antonius Ziekenhuis.

Conclusie

Hoewel de instorting van de hellingbanen een zorgwekkende gebeurtenis was, is het een opluchting dat er geen slachtoffers zijn gevallen. De prioriteit ligt nu bij het waarborgen van de continuïteit van de zorg en het vinden van oplossingen voor de parkeerproblemen. Het St. Antonius Ziekenhuis bedankt iedereen voor hun begrip en medewerking in deze uitdagende situatie.

Bron: St. Antonius Ziekenhuis – En voor Actuele Informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een reactie

Recente artikelen