Hartstichting reikt 3,5 miljoen uit aan toptalenten

Array

De Hartstichting heeft woensdag beurzen uitgereikt aan 12 jonge talentvolle wetenschappers. Met de Dekkerbeurzen, die in totaal 3,5 miljoen euro waard zijn, kunnen zij de komende jaren onderzoek doen naar het voorkomen, behandelen en genezen van hart- en vaatziekten. De 12 onderzoekers, allen werkzaam aan een Universitair Medisch Centrum of universiteit, zijn als beste naar voren gekomen uit 83 aanvragen die de Hartstichting in 2015 heeft ontvangen. Een uitgebreide selectieprocedure ging hieraan vooraf.

Dekkerbeurzen
De Hartstichting reikt jaarlijks beurzen uit voor talentvolle wetenschappers op het gebied van hart- en vaatziekten: de Dekkerbeurzen. Aan de toekenning van deze persoonsgebonden beurzen gaat een strenge selectieprocedure vooraf. De beurzen zijn vernoemd naar dr. Bart Dekker, die van 1971 tot 1987 medisch directeur van de Hartstichting was. De afgelopen jaren reikte Dekker altijd de hoogste onderzoeksbeurs uit. Daarbij hield hij een vurig betoog over het belang van wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Eind november 2015 is Bart Dekker overleden.

De Dekkerbeurzen bieden toptalent de kans om belangrijk onderzoek te doen naar het voorkomen, behandelen en genezen van hart- en vaatziekten. De beurzen zijn vernoemd naar dr. E. Dekker, oud-medisch directeur van de Hartstichting.

Dekkerbeurzen 2015

In 2015 kregen 12 talentvolle onderzoekers een Dekkerbeurs van de Hartstichting en zo de kans veelbelovend onderzoek naar hart- en vaatziekten uit te voeren.

Lees hieronder meer over de onderzoeken die met een Dekkerbeurs 2015 zijn gestart:

Onderzoek naar hartfalen

Onderzoek naar hartfalen is het thema van 6 van de 12 onderzoeken die een Dekkerbeurs kregen. Betere behandeling van hartfalen is een van de topprioriteiten van de Hartstichting de komende jaren.

 

Onderzoek naar ritmestoornissen erfelijke hartspierziekte

Onderzoek naar slagaderverkalking en hartinfarct

Onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen

Onderzoek naar gezonde leefstijl

Maastricht UMC+ ontvangt van alle deelnemende universiteiten en Universitair Medisch Centra het grootste bedrag, omdat daar zes grote onderzoeken worden opgestart. Vier daarvan richten zich op hartfalen. Andere (persoonsgebonden) beurzen hebben betrekking op onderzoek naar onder meer aangeboren hartaandoeningen en hartspierziekte, verzadigd vet in voeding en medicijnen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen