Albert Schweitzer Ziekenhuis kiest voor Oracle als databaseplatform

Array

oracleHet Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft een strategische keuze gemaakt voor Oracle als databaseplatform. Oracle levert een Maximum Availability Architecture (MAA) om de bedrijfskritische processen binnen het Dordrechtse ziekenhuis te ondersteunen. Een MAA is een blauwdruk van een softwareomgeving op basis van Oracle’s technologieen. Het resultaat is een architectuur met hoge beschikbaarheid terwijl de kosten en complexiteit laag blijven. Het contract is voor onbepaalde tijd afgesloten, met een jaarlijkse vernieuwing van het support-contract.

De beslissing te investeren in een nieuw systeem werd vooral gevoed door de toenemende eisen die gesteld worden aan kritieke informatiesystemen, met name het interne EPD (Elektronisch Patientendossier) van het ziekenhuis. Daarnaast was er de wens meer te standaardiseren en een efficiencyslag te maken om kosten te besparen. Verder wilde het ziekenhuis een betere beheersbaarheid van de verschillende softwaretoepassingen en invulling van een disaster recovery-programma, om de opgeslagen data beter te beveiligen en kritieke systemen na een calamiteit weer snel tot de beschikking te hebben.

De keuze viel op Oracle vanwege goede ervaringen in het verleden. Bovendien viel het serviceaanbod in positieve zin op en werd het meedenken op strategisch niveau erg gewaardeerd door het ziekenhuis. Peter Ernest, Hoofd ICT bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis, licht toe: “Oracle is marktleider en het was voor ons een uitgemaakte zaak om met hen rond de tafel te gaan zitten. Als dan blijkt dat het aanbod relevant en aantrekkelijk is en er vanuit het verleden al een goede relatie is, dan is de keuze relatief snel gemaakt. We zijn blij met de gevonden oplossing en hopen er de komende jaren volop van te kunnen profiteren in onze dienstverlening naar de patienten toe.”

Dankzij het contract met het Albert Schweitzer Ziekenhuis verstevigt Oracle zijn positie als databaseleverancier in de gezondheidszorg. Eric Zwanenburg, account manager Health Sciences bij Oracle: “Voor de zorgsector is de NEN7510 norm opgesteld om de informatiebeveiliging te waarborgen. Een van de onderdelen van de norm betreft de beschikbaarheid van informatie. Dat het ziekenhuis juist voor Oracle kiest om de beschikbaarheid van kritieke systemen hoog te houden, beloont onze inspanningen om precies voor dergelijke belangrijke issues de beste oplossingen te bieden. Het ziekenhuis dient als mooie referentie in dat opzicht, zeker nu er op grote schaal wordt overgestapt op elektronische patientendossiers.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen