Garantie op heupoperatie in Sint Maartenskliniek voor Menzisverzekerden

Array

Menzis zorg en inkomen en de Sint Maartenskliniek hebben afspraken gemaakt over garantie op heupoperaties. De Menzisverzekerden die dit jaar bij de Sint Maartenskliniek een heupprothese (hebben) laten plaatsen, kunnen rekenen op kosteloze zorg met extra comfort als zich binnen een jaar wondinfecties voordoen. Als de kunstheup binnen vijf jaar vervangen moet worden omdat hij los is gaan zitten, wordt de operatie zonder kosten uitgevoerd.

De garantie biedt grote voordelen voor de patiënt. Een eventuele nieuwe behandeling als gevolg van de heupoperatie in de Sint Maartenskliniek gaat niet ten koste van de no-claim of eigen risico van de klant. Het ziekenhuis brengt er immers geen kosten voor in rekening. De klant die aanspraak moet maken op de garantie krijgt bovendien extra comfort tijdens zijn verblijf in de Sint Maartenskliniek. Hij heeft de keuze tussen een één- of tweepersoons kamer en kan onbeperkt gebruik maken van telefoon en televisie met hoofdtelefoon. Daarnaast krijgt de patiënt dagelijks een krant en kan zijn bezoek gebruik maken van gratis thee en koffie en een parkeerkaart.

Maar zeker zo belangrijk is het feit dat een garantie de patiënt vertrouwen geeft in de kwaliteit van zorg die de Sint Maartenskliniek levert. Het is het grootste centrum voor orthopedie in Nederland en heeft daardoor veel ervaring en kennis in huis. Deze ervaring en kennis zijn inzichtelijk gemaakt op de website, bij de heupoperatie is te zien hoe vaak de orthopeden deze operatie uitvoeren en hoeveel patiënten te maken krijgen met een wondinfectie.

Kwaliteit
Volgens Roger van Boxtel, voorzitter Raad van Bestuur van Menzis, zijn deze afspraken de toekomst in de zorg. “Voor het eerst kunnen klanten vooraf precies zien hoe ervaren de chirurgen zijn en welke resultaten ze behalen. Zo ondergaan ze met een nog zekerder gevoel de operatie, wat het herstel bevordert.” De Sint Maartenskliniek behoort tot de beste als het gaat om orthopedische ingrepen en is daar volledig transparant over, aldus Van Boxtel. “Dit inzicht in de kwaliteit van ziekenhuiszorg zal Menzis daarom ook met de andere ziekenhuizen in zijn werkgebied willen gaan afspreken. In Groningen zitten we zelfs al met patiëntenverenigingen bij het ziekenhuis aan tafel voor de zorginkoop. Dat is de toekomst van de ziekenhuiszorg.”

Profiel Menzis
Bijna 2 miljoen mensen weten zich goed verzekerd bij Menzis, één van de grootste zorg- en inkomensverzekeraars van Nederland. Menzis biedt diensten en verzekeringen aan op het gebied van zorg, gezondheidsbevordering, Arbo, verzuimreductie en reïntegratie. Menzis streeft ernaar dat de zorg duurzaam en voor iedereen toegankelijk en betaalbaar blijft.

Profiel Sint Maartenskliniek
De Sint Maartenskliniek richt zich als ziekenhuis volledig op de behandeling van houding- en bewegingsaandoeningen. Patiënten kunnen er terecht voor behandeling van aandoeningen volgens de nieuwste bewezen inzichten op het gebied van orthopedie en reumatologie of voor revalidatie na een ziekte, ongeval of hersenletsel. Daarnaast heeft de Sint Maartenskliniek een polikliniek voor pijnbestrijding, een orthopedische spoedeisende hulp, een eigen apotheek en een sportmedisch centrum. Jaarlijks maken 50.000 mensen, uit de regio Nijmegen maar voor een groot deel ook uit de rest van Nederland, gebruik van de diensten van de Sint Maartenskliniek. Vorig jaar opende de Sint Maartenskliniek een vestiging in Woerden, in samenwerking met het Hofpoortziekenhuis.

______________________________________

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen