Doof of zo?

Array

doof-of-zoWegwijzer bij gehoorverlies. In november deden zes bekende dj’s een gehoortest. De resultaten waren ronduit slecht. BNN’er Sander Lantinga (29) had zelfs het gehoor van een 75-jarige! Helaas zijn ze niet de enigen. Eén op de tien Nederlanders kampt met slechthorendheid. In het nieuwe Doof of zo? lees je er alles over. Eindelijk een complete wegwijzer voor als je oren het niet goed (meer) doen.

Slijtage van het gehoororgaan komt het meeste voor, maar ook aangeboren gebreken en langdurige blootstelling aan lawaai – zoals bij dj’s –- veroorzaken slechthorendheid. En niet alleen senioren, 120.000 jongeren hebben er last van en er komen er elk jaar 20.000 bij. En als je de cijfers bekijkt, is het zeker geen ver-van-mijn-bedshow… Het kan iedereen gebeuren. Dat je op een dag merkt dat je steeds vaker ‘wát zeg je?’ moet roepen.

In Doof of zo? bespreekt Corrie Tijsseling op heldere wijze alle wetenswaardigheden over slechthorendheid. Want hoe werkt het gehoor? Welke oorzaken van gehoorverlies zijn er rondom de geboorte, tijdens de kindertijd, in het volwassen leven? Wat betekent het voor je leven, op school en in je werk? En vooral ook: handige tips van (ervarings-) deskundigen om prettiger te kunnen communiceren en een actueel overzicht van hoortoestellen en andere hoorhulpmiddelen.

Het is voor het eerst dat zo veel informatie rondom gehoorverlies op deze toegankelijke wijze is gebundeld. En toch is Doof of zo? niets te dik. Blader simpelweg naar de pagina’s die op jou van toepassing zijn of lees in één ruk alles wat je over doofheid wilt weten, op wetenschappelijke gebied én in persoonlijke ervaringsverhalen.
Doof of zo?
Doof of zo?
C. Tijsseling

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen