Nieuwe behandeling Multiple Sclerose geeft verbetering kwaliteit van leven

Array

Paolo ZamboniEen Italiaanse arts heeft een nieuwe behandeling, de zogenoemde ‘Liberation Treatment’, voor mensen met Multiple Sclerose (MS) ontwikkeld, die hun kwaliteit van leven aanmerkelijk zou verbeteren.Volgens Paolo Zamboni is MS mogelijk geen chronische ziekte aan het centrale zenuwstelsel, maar een ziekte aan het vaatstelsel. In de studie werden bij 65 patienten een succesvolle operatie uit aan het vaatstelsel uitgevoerd.

Dr Paolo Zamboni is vaatchirurg en hoogleraar aan de Universiteit van Ferrara in Noord-Italie. Hij begon zich te verdiepen in MS toen zijn vrouw Elena, nu 51, werd gediagnosticeerd met MS. Hij kwam Cerebrospinale Chronische veneuze insufficientie (CCSVI) bij alle NS-patienten tegen.

CCSVI is gevonden in alle MS-patienten, ongeacht of ze immuun modulerende medicatie hadden. Dr Zamboni heeft meer dan 500 MS-patienten getest, velen hadden immuunmodulerende medicatie, en nog hadden ze CCSVI.

Cerebrospinale Chronische veneuze insufficientie … het is een chronisch (permanente) probleem waarbij het bloed uit de hersenen en de ruggengraat moeite heeft om terug te stromen naar het hart. Het wordt veroorzaakt door een stenose (een vernauwing) in de aderen die de afvoer verzorgen voor de wervelkolom en de hersenen. Het duurt langer voor het bloed om terug te keren naar het hart, en het kan een reflux veroorzaken, terug in de hersenen en de wervelkolom of oedeem veroorzaken en lekkage van rode bloedcellen en vocht in het delicate weefsel van de hersenen en de ruggengraat. Bloed dat te lang in de hersenen blijft, creeert “vertraagde perfusie” … een vertraging in het verlaten van het zuurstofarme bloed uit het hoofd. Dit kan leiden tot een gebrek aan zuurstof (hypoxie) in de hersenen. Plasma-en ijzer uit het bloed afzetting in het hersenweefsel zijn ook zeer schadelijk.

Elke MS-patient die tot nu toe getest werd heeft het. Meer dan 500 MS-patienten in Italie zijn positief getest. Ze werden getest door dr. Paolo Zamboni. Vijfenveertig MS-patienten in de VS zijn positief getest. Ze werden getest door dr. Michael Dake. Zes klinisch gedefinieerd MS-patienten en 3 waarschijnlijk MS-patienten zijn positief getest in Polen. Ze werden getest door dr. Marian Simka. 1700 patienten en controles worden getest voor het Jacobs Neurologisch Instituut in SUNY Buffalo.

Geen van de normale patienten (controles) werden positief getest. Geen van de patienten met andere neurologische aandoeningen werden positief getest. Alleen mensen met MS.

Chronische veneuze insufficientie in de benen. Dit is een proces dat begint met reflux en verstopping in de aderen van de benen. Het zuurstofarme bloed kan niet terug naar het hart, en het veroorzaakt oedeem (zwelling) en lekkage van rode bloedcellen en vocht in het weefsel van het been. Dit creeert petechien (kleine rode vlekjes), ijzer depositie in het weefsel, of veneuze ulcera (echt grote ontstekingen op de benen). Het maakt oppervlakkige aderen (genaamd spataderen) die proberen het bloed terug te voeren, maar kan dat niet.

Chronisch Veneuze Myelopathie. Dit is een proces waar de verstopping in de aders langs de wervelkolom waardoor rode bloedcellen en vocht lekken in het weefsel rondom de wervelkolom. Het resultaat is demyeliniserende laesies op de wervelkolom. Met verlamming, evenwicht en blaas problemen als resultaat.

Het goede nieuws van deze studie is dus dat Dr Zamboni een procedure heeft getest (de Bevrijdings procedure) op zijn Italiaanse patienten gedurende twee jaar. Hij gaat in de femorale ader endovasculair (via een kleine incisie in de lies) en gaat door tot in de geblokkeerde ader en opent het met een kleine ballon. Hij heeft dit gedaan bij honderden patienten, en velen hebben sterk verminderde symptomen en zelfs genezing. Hij heeft deze procedure ook toegepast op 18 MS-patienten die in het ziekenhuis lagen tussen twee slechte aanvallen. De symptomen van de relapse aanval waren gestopt en omgebogen in 4 uur tot 4 dagen tijd via de ballon procedure zonder steroïden.

Bron: CTV News

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen