Benoeming Gerbrand Groen tot bijzonder hoogleraar anesthesiologie

Array

Dr. G.J. Groen is per 1 februari 2011 vanwege de Stichting Experimentele en Klinische Anesthesiologie benoemd tot bijzonder hoogleraar Anesthesiologie, in het bijzonder Pathofysiologie, Diagnostiek en (Farmaco)therapie bij acute en chronische pijn bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Gerbrand Groen (Alkmaar, 1962) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1986 promoveerde hij tot Doctor in de Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift “Contributions to the anatomy of the peripheral autonomic nervous system” met als centraal onderwerp de zenuwvoorziening van de wervelkolom van de mens. Na zijn promotie is Groen werkzaam geweest bij het Instituut voor Anesthesiologie van het Academisch Ziekenhuis Utrecht, en sinds 2000 bij de Divisie Perioperatieve Zorg en Spoedeisende Hulp, afdeling Anesthesiologie en Pijnbehandeling van het UMC Utrecht. Sinds september 2010 is Groen werkzaam in het UMCG. Tevens blijft hij voor 0.1 fte verbonden aan het UMCU.

Prof. Dr. G.J. Groen zal binnen het UMCG leiding gaan geven aan het Pijncentrum, een belangrijk onderdeel van de afdeling Anesthesiologie. De speerpunten van zijn onderzoek zullen liggen op het terrein van acute wervelkolomgerelateerde pijn, preventie van chronische wervelkolomgerelateerde pijn, en de multimodale factoren die van invloed zijn op het chronisch worden van pijn. Verder zal Groen een voortrekkersrol gaan spelen in het facultaire onderwijs over pijn.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen