Nieuw centrum voor huisartsdiagnostiek opent haar deuren

Array

Vrijdag 1 juli heeft One Stop, een nieuw innovatief centrum voor huisartsdiagnostiek, haar deuren geopend. In dit centrum is een breed scala aan diagnostische technieken onder één dak gebracht en logisch met elkaar gecombineerd, zodat alle nodige onderzoeken op één dagdeel kunnen plaatsvinden.

Voor wie is One Stop bedoeld?
One Stop staat volledig ten dienste van de huisarts en is bedoeld voor patienten die aanvullende diagnostiek nodig hebben, en bij wie de methode van One Stop meerwaarde biedt. De behandelend huisarts kan dit het beste inschatten. One Stop maakt daarom alleen afspraken op verwijzing van de huisarts.
Getrapte diagnostiek
One Stop streeft er naar dat mensen met lichamelijke klachten niet lang in onzekerheid hoeven te blijven. Huisartsen hebben er veel voordeel bij diagnostiek-uitslagen snel te ontvangen zodat ze kunnen bepalen óf en naar welke specialist doorverwezen moet worden. Daarom combineert One Stop de diagnostiek zodanig dat alle noodzakelijke onderzoeken direct op elkaar kunnen volgen en worden beoordeeld. De resultaten worden binnen 24 uur teruggekoppeld aan de verwijzend huisarts.
Welke diagnostiek
One Stop biedt een breed scala aan diagnostische technieken zoals bloed en urine onderzoek in het klinisch chemisch lab en in het microbiologisch lab. Daarnaast wordt ook functieonderzoek uitgevoerd zoals ECG, longfunctie onderzoek, oogtesten en gehoortesten. Naast deze onderzoeken kan ook MRI, Röntgen en Echo worden uitgevoerd op datzelfde dagdeel, alles onder één dak. Met deze combinatie van diagnostische technieken kan One Stop een breed scala aan klachten onderzoeken zoals benauwdheid, vermoeidheid, buikklachten, rugklachten, obstipatie, misselijkheid, etc. De kwaliteit wordt bewaakt door landelijke deskundigen op elk deelgebied van de diagnostiek.
Startdatum getrapte diagnostiek
Vanaf 18 juli kunnen patienten worden doorgestuurd voor getrapte diagnostiek. Tot die tijd kunnen huisartsen patienten insturen voor enkelvoudige beeldvormingsvraagstukken op het gebied van MRI, Röntgen en Echo. Rondleidingen voor huisartsen worden gegeven elke donderdag van 16.00 tot 18.00 uur. Het is niet mogelijk om zonder verwijzing van de huisarts bij One Stop onderzocht te worden.

Recente artikelen