Jeroen Bosch Ziekenhuis zet extra rolstoelen in met muntjessysteem

Array

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat vanaf maandag 29 augustus a.s. 40 extra rolstoelen inzetten met muntjessysteem. Het systeem is gelijk aan dat van een winkelwagentje; de bezoeker krijgt het muntstuk na inlevering van de rolstoel terug. Hiermee verwacht het ziekenhuis dat de rolstoelen sneller beschikbaar zijn voor de patienten die een rolstoel nodig hebben. Ook een aantal  oude rolstoelen wordt voorzien van het muntjessysteem.
Het ziekenhuis schaft de muntrolstoelen aan omdat de leenrolstoelen, na gebruik, vaak niet teruggeplaatst worden op de daarvoor bestemde plaatsen. Patienten die slecht ter been zijn, moeten daardoor vaak lang wachten op een rolstoel. De nieuwe rolstoelen staan in de parkeergarage voor patienten en bezoekers, op de buitenparkeerplaats (onder een overkapping) en in de toegangshal van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Op deze plaatsen is ook een muntenautomaat geplaatst om bankbiljetten van € 5,–  en € 10,– te wisselen. In de rolstoelen past alléén een € 2,- muntstuk.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

 

Recente artikelen