RFID-chip voor blinden en slechtzienden

Dräger & Lienert hebben een systeem voor blinden en slechtzienden ontwikkeld waarbij askSam geintegreerd werd met radio-chips. De radiochips kunnen op kleine afstand uitgelezen worden en hebben het voordeel boven streepjescodes dat het door verpakking en bijvoorbeeld in kleding etc. verwerkt kan worden. Met TagIt worden de RFID chips geladen terwijl met EasyTask toegang gegeven wordt tot askSam files en andere bestanden als pdf, doc etc. In het systeem kunnen verschillende readers opgenomen worden die de electronische tag sannen en de informatie van de chip verbaal weergeven. Toepassingen als welke kledingstukken passen elkaar, wasvoorschriften etc kunnen blinden en slechtzienden helpen om zelfstandig zaken op te lossen die voorheen moeilijk of onmogelijk waren. Radio-chips geplakt op lichtknoppen, deurposten, objecten, boeken, ordners en huishoudelijke apparaten helpen de gebruikers bij de navigatie en identificatie van voorwerpen. De toepassingen van de voicegeladen chips zijn onbeperkt. askSam als freeformdatabase werd na veel testen als ideaal pakket gekozen voor het organiseren van tekst, geluid en beeld. Dit systeem kan ook in andere segmenten toegepast worden. Het wordt bijvoorbeeld al tijden gebruikt om de enveloppen waarmee geluidscassettes van blindeninstituten in Duitsland worden verstuurd te managen.

Recente artikelen