Nictiz: Toolkit voor zorgverleners en leveranciers EMD

NICTIZ heeft begin april een Toolkit gelanceerd voor zorgverleners en leveranciers met hulpmiddelen voor de implementatie van het elektronisch medicatiedossier en elektronisch waarneemdossier voor huisartsen.De Toolkit biedt op maat gesneden informatie per beroepsgroep en onderwerp. Welke stappen moeten worden gezet en welke ervaringen van anderen kunnen worden benut? Wat moet er worden aangepast aan zorginformatiesystemen? Aan welke wettelijke kaders moet worden voldaan en wat zegt de beroepsvereniging of koepelorganisatie? Op deze en andere implementatievragen wordt in de vorm van onder meer voorbeeldplannen en richtlijnen antwoord gegeven. Zorgverleners en leveranciers kunnen reageren wanneer zij onderwerpen of informatie in de Toolkit missen. De Toolkit is dus geen statisch gegeven, maar voortdurend in ontwikkeling. De verschillende onderdelen van de Toolkit zijn hier te downloaden: http://www.nictiz.nl/kr_nictiz/default.asp?datoom=3555 Daarnaast kunt u een uitgebreid ‘Handboek voor ICT-leveranciers in de Zorg’ hier downloaden: http://www.nictiz.nl/kr_nictiz/default.asp?datoom=3588

Recente artikelen