Vanavond vergadering huisartsen over acties

Array

De offerte van de LHV kost de Minister zeker 150 miljoen extra, vanavond beslissen huisartsen over het ‘nee’ van Hoogervorst. Huisartsen zullen ieg meedoen aan de landelijke manifestatie van onder meer de SP tegen marktwerking in de Zorg in Den Haag volgende week dinsdag 24 mei. Volgens een bericht in De Telegraaf wil voorzitter Bas Vos de huisartsen voorstellen om vanaf 25 mei 3 dagen te staken met een vangnetconstructie.
Huisartsen zullen dan hun praktijken sluiten echter wel beschikbaar zijn voor spoedgevallen. De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) heeft al aangekondigd goed op te letten of de artsen zich wel aan de wet houden. Mocht dit niet gebeuren dan wil de NPCF naar de rechter stappen en ook Zorgverzekeraars Nederland hekelt de houding van de actievoerende huisartsen. Hoogervorst zit flink met de huisartsen in zijn maag. Met een brief en berichten op internet hoopt hij de ‘emotionele onjuistheden’ in te perken en probeert zo de huisartsen te beteugelen.
Huisartsen roepen hun collegae op de brief die Hoogervorst hun heeft toegezonden, ongeopend retour te sturen. Bron: huisartsvandaag Minister informeert 7800 huisartsen

Recente artikelen