Huisartsen dreigen alweer met harde acties

Array

De huisartsen hebben de onderhandelingen met minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) nog niet eens heropend of ze dreigen alweer met nieuwe harde acties als er geen uitzicht is op het oplossen van het conflict. Zo meldt BN De Stem vanochtend. Het zou niet per definitie gaan om meerdaagse stakingen zoals afgelopen week, aldus de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV). Een nieuwe staking behoort wel degelijk tot de mogelijkheden, al vergt die zoveel voorbereiding dat het niet voor de hand ligt dat de huisartsen nog deze week opnieuw het werk neerleggen. Het is wel zeker dat de huisartsen opnieuw tot acties komen als de onderhandelingen, zo zegt de LHV-voorzitter Bas Vos van ochtend in de Brabantse krant. De huisartsen en Hoogervorst gaan vanmiddag opnieuw met elkaar praten. Vos zegt dat zowel Hoogervorst als de LHV de onderhandelingen ‘open’ in gaat. „We zien wel waar we uitkomen.“

Recente artikelen