Half miljoen protestkaarten voor Eerste Kamer

Array


Huisartsen, apothekers en verloskundigen hebben de afgelopen week onder hun patiënten 500.000 protestkaarten verzameld tegen de kabinetsplannen voor een nieuw zorgstelsel. Voorzitter M. van Weelden van de apothekersorganisatie KNMP heeft de kaarten vandaag aangeboden aan leden van de Eerste Kamer. Veel huisartsen, apothekers en andere beroepsgroepen uit de gezondheidszorg zijn fel tegen wijzigen in het zorgstelsel. De tegenstanders van dit stelsel zijn bang dat patiënten in het nieuwe systeem niet meer zelf kunnen kiezen naar welke huisarts, ziekenhuis en fysiotherapeut ze voor behandeling gaan. Toen vanmorgen een aantal leden van de Eerste Kamer in de koffiekamer protestkaarten ondertekende, kwam daar net minister Hoogervorst van Volksgezondheid aan. Hij ondertekende prompt de protestkaart! Want, zo zei hij, hij is ook voor behoud van keuzevrijheid van de patiënt in het nieuwe systeem. Hoogervorst vindt dat de tegenstanders van zijn plannen de burgers schrik aanjagen met valse beelden en volgens hem is er geen sprake van dat de keuzevrijheid van patiënten verdwijnt.

Bron HuisartsVandaag/Telegraaf

Recente artikelen