LHV wil zelf zorgverzekeraar worden

Array
De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) wil met een verzekeraar een eigen zorgverzekeringsmaatschappij oprichten. ‘Het streven is dat dit per 1 januari rond is’, bevestigde LHV-voorzitter Bas Vos vanmorgen.
Vos wil niet zeggen of hij al met een partij in gesprek is over de oprichting van een dochteronderneming: ‘Nee, en als het wel zo was, zou ik ook “nee” zeggen.’ Zijn huisartsenvereniging kan geen winst maken, aldus Vos, maar hoopt op deze manier gunstige voorwaarden te krijgen voor gecontracteerde huisartsen.

In 2002 had de LHV al gesprekken met verschillende verzekeraars over eenzelfde plan. ‘Amicon nam toen huisartsen in dienst, dus wij dachten: dan richten wij een zorgverzekeraar op’, zegt Vos. De plannen met een kleine verzekeraar ketsten toen af omdat de verzekeraar het uiteindelijk niet aandurfde.

Recente artikelen