Meditatie inzet nieuwe CAO onderhandelingen

Array

De CNV Publieke Zaak wil meditatie onderdeel van alle CAO’s laten worden. Het Kadaster heeft meditatie al opgenomen in de CAO en de posterijen en de Kamer van Koophandel zijn geïnteresseerd.

Meditatie komt nog niet voor in de arbeidsvoorwaarden van verpleegkundigen en verzorgenden maar als het aan Leon Vinken ligt gaat dit in de toekomst wel gebeuren. Hij is CAO onderhandelaar voor de verplegings- en verzorgingssector bij de CNV Publieke Zaak.

“Het lijkt mij een goede zaak dat verpleegkundigen en verzorgenden een moment van reflectie en bezinning inlassen, juist omdat ze het zo druk hebben. Iedereen is dan ook erg enthousiast en we willen het punt het komende jaar op de agenda zetten.”

Bedenkster van meditatie als arbeidsvoorwaarde is Lizelotte Smits, bestuurder bij de CNV Publieke zaak: “Ik kreeg zelf een tijd geleden last van een te hoge werkdruk en ben gaan mediteren. Hier heb ik ontzettend veel aan gehad en vandaar dat ik meditatie onderdeel wil laten worden van het dagelijkse werk. Ik probeer het uit het zweverige te halen door het concreet te koppelen aan arbeidsproductiviteit en -vreugde. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat meditatie stress doet verminderen. Het is de bedoeling dat werknemers tijd en ruimte krijgen én een professionele training in mediteren. Tot nu toe zijn de reacties enthousiast.”
(MV) Bron: CAO Overzicht

Recente artikelen