Banen op de tocht bij Cordis

Array

Cordis Europe, dat cardiologische apparaten maakt, heeft een rechtszaak tegen concurrent Boston Scientific verloren.

Nu mag Cordis geen stents (holle buisjes ter voorkoming van adervernauwing) meer maken, het belangrijkste product van het Rodense bedrijf. Dat maakte de vakbond CNV Metaal en Elektro woensdag bekend. Momenteel worden de productielijnen leeggemaakt en de werknemers naar huis gestuurd. Bij het bedrijf zijn ongeveer duizend mensen in dienst.

De vakbonden FNV en CNV vinden op voorhand dat het Amerikaanse moederbedrijf Johnson & Johnson moet zorgen voor vervangende werkgelegenheid. Voor ze actie ondernemen, wachten ze eerst een hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter af. Dat dient volgende week in Den Haag. Donderdag vraagt het bedrijf in een kort geding bij de rechter in Assen toestemming om voorlopig door te mogen gaan met de productie.

In België heeft een soortgelijk geschil bij de rechter geleid tot een overwinning voor Cordis Cordis Europe, dat cardiologische apparaten maakt, heeft een rechtszaak tegen concurrent Boston Scientific verloren. Nu mag Cordis geen stents (holle buisjes ter voorkoming van adervernauwing) meer maken, het belangrijkste product van het Rodense bedrijf. Dat maakte de vakbond CNV Metaal en Elektro woensdag bekend.

Momenteel worden de productielijnen leeggemaakt en de werknemers naar huis gestuurd. Bij het bedrijf zijn ongeveer duizend mensen in dienst. De vakbonden FNV en CNV vinden op voorhand dat het Amerikaanse moederbedrijf Johnson & Johnson moet zorgen voor vervangende werkgelegenheid. Voor ze actie ondernemen, wachten ze eerst een hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter af. Dat dient volgende week in Den Haag. Donderdag vraagt het bedrijf in een kort geding bij de rechter in Assen toestemming om voorlopig door te mogen gaan met de productie. In België heeft een soortgelijk geschil bij de rechter geleid tot een overwinning voor Cordis

Bron: Telegraaf

Recente artikelen