Meer geld voor mantelzorg

Array
Voor de lokale ondersteuning van mantelzorgers wordt in 2006 vijf miljoen euro extra aan het budget toegevoegd. Dit bedrag loopt op tot tien miljoen in 2007.

Staatssecretaris Ross schrijft dit in de Notitie ‘Mantelzorger in beeld’. De Ministerraad ging vandaag akkoord met de notitie. "Mantelzorg en vrijwilligerswerk nemen een belangrijke plaats in de Nederlandse samenleving in. Als er van de ene op de andere dag geen mensen meer zouden zijn die zich als mantelzorger voor een ander in willen zetten dan zou dit niet opgevangen kunnen worden met behulp van de professionele zorg" aldus Ross. "Niet alleen ontbreekt daarvoor het geld en de menskracht maar ook zou de professionele zorg niet in staat zijn de leemte in te vullen die ontstaat door het wegvallen van deze solidariteit tussen mensen en van de warmte die het bieden van informele zorg met zich meebrengt. Het is dan ook belangrijk alle zeilen bij te zetten om de informele zorg in stand te houden en verder uit te bouwen."

In de notitie wordt beschreven welke betekenis toekomt aan de mantelzorg en worden voorstellen geformuleerd om tegemoet te komen aan de belasting die mantelzorgers kunnen ervaren.

Bron: VWS

Recente artikelen