Zorg om hennatatoeages

Array

Het is een rage om tijdens vakanties in o.a. Noord-Afrika, India, Sri-Lanka, Thailand e.d. (tijdelijke) tatoeages te laten aanbrengen met henna. Indien er alleen zuivere henna wordt gebruikt verdwijnen die tatoeages na enkele weken. Handen, vingers, armen en schouders zijn favoriet. Verontrustend is het dat er nogal eens voor een sneller en donkerder effect para-fenyleendiamine aan de henna wordt toegevoegd, de zogenaamde ‘black henna’.
Verdwijnt na beschildering met pure henna de tatouage weer, met de toevoeging van para-fenyleendiamine kan er een ernstige allergische reactie ontstaan die zelfs blijvend kan zijn. Para-fenyleendiamine is alleen toegestaan voor haarkleuring maar niet voor gebruik op de huid. De gevolgen kunnen ernstig zijn: na een aantal dagen kunnen er allergische reacties optreden die verschillen van jeuk, roodheid, puistjes, blaren tot blijvende huidverkleuring en littekenvorming. Mensen kunnen levenslang gevoelig raken voor de stof. Dit betekent ook dat mensen met een allergie voor parafenyleendiamine eventueel bepaalde beroepen niet meer zullen kunnen uitoefenen zoals het kappersvak. Behandeling kan bestaan uit het toedienen van corticosteroïden in de vorm van crèmes of in tabletvorm.Vochtige compressen kunnen helpen om het eczeem wat af te koelen.
Bron: Zorgkrant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen