FDA geeft goedkeuring aan hartmedicijn speciaal voor zwarten

Array

De FDA steunt het op de markt brengen van BiDil, een medicijn dat specifiek bedoeld is voor zwarten met ernstige hartklachten. Het panel stemde unaniem in met het geven van een positief advies. De goedkeuring is gebaseerd op onderzoek waaruit bleek dat het medicijn bij zwarte hartpatienten een significante verbetering gaf van de kwaliteit van leven.

Hartproblemen zijn de belangrijkste oorzaak van sterfte binnen de Afrikaans-Amerikaans gemeenschap in de VS. Zwarte Amerikanen lopen in vergelijking met hun blanke medeburgers tweemaal zo veel kans op een dodelijk hartfalen. BiDil is een combinatie van twee medicijnen die gebruikt worden bij pijn op de borst en hoge bloeddruk. Hoewel deze combinatie geen effectiviteit te zien gaf bij onderzoek onder de algemene bevolking, bleek het de mortaliteit met 43% te verlagen bij een studie onder 1.050 hartpatienten die zichzelf identificeren als Afrikaans-Amerikaans. Een meerderheid van de adviseurs heeft ingestemd met een toevoeging op het etiket dat de pillen vooral voor zwarte hartpatiënten bestemd zijn. BiDil is het het eerste medicijn dat gericht is op een specifieke etnische groep. Bron: Washington Post

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen