Huisartsen praten woensdag weer verder

Array

Huisartsen, ambtenaren van het ministerie van VWS en ZN praten woensdag verder over een oplossing van het conflict rond de huisartsenzorg. Steeds meer huisartsen zeggen hun overeenkomst met de huisartsenpost alvast op voor een betere onderhandelingspositie. Een woordvoerder van het ministerie heeft vandaag gezegd dat de drie partijen er nog niet uit zijn. Opnieuw wil men verder over de onderhandelingen niets kwijt. De drie onderhandelende partijen haalden bestuurder E. Vogelaar erbij om als technisch voorzitter de gesprekken in goede banen te leiden. Op de site van De Vrije Huisarts wordt nu dringend geadviseerd om de contracten met de HuisartsenDienstenStructuren op te zeggen vóór 1 juli. De meeste HDSen hebben een opzegtermijn van een half jaar. Er zijn steeds meer huisartsengroepen die het contract sowieso opzeggen los van de onderhandelingen om zo een goede onderhandelingspositie te krijgen met de Zorgverzekeraar per 1 januari 2006. Mochten er ondertussen toch goede voorstellen uit de onderhandelingen komen dan kan immers de overeenkomst zo weer aangegaan worden. In de AMvB voor HDSen, destijds nog geformuleerd door minister Borst, is aangegeven dat ze geen huisartsen mogen weigeren. Link

Bron: HuisartsVandaag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen