Verstrekking hulpmiddelen stijgt 7,7 procent

Array

In 2004 is voor € 838 miljoen aan hulpmiddelen verstrekt, een stijging van 7,7 procent ten opzichte van 2003. Een grote stijging deed zich onder andere voor bij de hulpmiddelen voor mobiliteit (27,7%), communicatie (23,2%) en diabetes (17,2%). Dat staat in de ‘Monitor hulpmiddelen 2005’ van het College voor zorgverzekeringen (CVZ).
Omdat de verstrekte gegevens van de verzekeraars afwijken van cijfers van het GIP (Geneesmiddelen Informatie Project) zal het CVZ onderzoeken hoe verzekeraars de kosten in hun verantwoordingsstaten verwerken. Mede op basis van dat onderzoek zal het CVZ bepalen of een verdere ondersteuning van zorgverzekeraars voor het opstellen van gegevens over verleende verstrekkingen nodig is.

Bij de kostenstijging bij het verstrekken aan hulpmiddelen spelen volgens het CVZ verschillende factoren een rol, waaronder de wijziging van de verzekerdenpopulatie, een berekende kostentoename van € 3,4 miljoen. ‘Andere factoren die van invloed zijn op de kostenontwikkeling zijn onder meer de technologische ontwikkeling op diverse zorgonderdelen, de (dubbele) vergrijzing en op sommige deelverstrekkingen het verschil tussen mannen en vrouwen in consumptie’, aldus het CVZ. Bron: CVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen