Nieuws over onderhandelingen en ANW-zorg

Array

Twee uur vergaderen was gisterenvanochtend voor de onderhandelingsdelegaties van LHV, VWS en ZN te kort om de door sommigen verwachte “witte rook” te produceren. Men had maar relatief korte tijd ter beschikking, omdat leden van de VWS-delegatie om 10.00 uur in de Tweede Kamer moesten verschijnen. Afgesproken is om op woensdag 29 juni verder te praten.

Bovengenoemde onderhandelingen gaan over de financiering van de dagzorg. Inmiddels bereiken de LHV ook berichten, dat huisartsen de ANW-zorg (buiten kantooruren) willen bespreken. Individuele huisartsen zijn van plan om lopende ANW-contracten per 1 januari a.s. met huisartsendienstenstructuren (HDS) op te zeggen. In een aantal gevallen is dit al gebeurd. Reden is dat huisartsen willen praten over de condities waaronder de ANW-zorg wordt geleverd. Uitgangspunt is niet dat huisartsen geen ANW-zorg meer zouden willen leveren.

Genoemde gesprekken zullen gevoerd worden tussen huisartsen en de instellingen voor ANW-zorg waarbij de huisartsen zijn aangesloten. Volgens voorschrift moeten contracten zes maanden voor afloop van het huidige contract worden opgezegd. Dus voor 1 juli 2005. Op HuisartsVandaag vindt u een tweetal voorbeeld brieven om uw ANW-zorg vóór 1 juli a.s. op te zeggen. U vindt een korte en een lange versie. Met deze brief willen wij u formeel in kennis stellen van ons besluit om de overeenkomst dan wel werkzaamheden indien geen overeenkomst aanwezig is, met de HuisartsenDienstenstructuur op te zeggen met ingang van 01 juli 2005……………… Document in Word (lange versie)
Document in Word (korte versie)
Document in pdf (lange versie)
Document in pdf (korte versie) De Word versie kunt voor uw persoonlijke situatie aanpassen.

Recente artikelen