CTG-korting van 2,5% per 1 juli 2004 teruggedraaid naar 1 januari 2005

Array

Na enkele maanden van discussie heeft het CTG/ZAio zijn besluit om de macrokorting van 2,5% op 1 juli 2004 te doen ingaan teruggedraaid. De datum van invoering wordt 1 januari 2005. Dit is ook conform de afspraak die in oktober 2003 tussen de Orde en de minister van VWS is gemaakt, waarbij het macrokader medisch specialist met 2,5% in benedenwaartse richting zou worden aangepast op het moment van invoering van het macroneutrale uurtarief. Aangezien de invoering van de DBC-invoering is uitgesteld van 1 juli 2004 naar 1 januari 2005 ging de Orde er vanuit dat de voorgenomen korting ook zou worden uitgesteld, gegeven de expliciete koppeling aan de invoering van het macroneutrale uurtarief.

Het terugdraaien van de inmiddels doorgevoerde korting van 1 juli 2004 naar 1 januari 2005 zal worden verrekend in de lumpsum van 2006 via de nacalculatie over 2005, als ook in de tarieven per 1 januari 2006.

Bron: Orde Medisch Specialisten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen