media

Array

Achmea wil patiënten niet in Gemini / Noordhollands Dagblad, 1/7
Wie in Den Helder een staaroperatie moet ondergaan en verzekerd is bij Achmea moet zich daarvoor laten behandelen in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) of het Westfries Gasthuis in Hoorn. Dat zegt woordvoerster I. Brakel van de zorgverzekeraar. Achmea vindt Gemini ’te duur’.

Kraamkamer voor nieuwe medicijnen / diverse bronnen, 1/7
Geneesmiddelenproducent Organon opende woensdag een nieuw onderzoekscentrum voor biotechnologie in Cambridge, Verenigde Staten. Het laboratorium moet de kraamkamer worden van een nieuwe generatie medicijnen.

Alarm om rimpeltherapie / Algemeen Dagblad, 1/7
Mensen die een therapie tegen rimpels ondergaan waarbij permanente vullers onder de huid worden gespoten, lopen al snel na de behandeling risico op ernstige complicaties. Er kunnen infecties en goedaardige gezwellen ontstaan, die meestal alleen zijn te verhelpen met een ingrijpende operatie.

Omvangrijke MRSA-besmetting door hittegolf / Telegraaf, 1/7
De recente hittegolf heeft tot flinke uitbreiding van een MRSA-besmetting in verpleeghuis Bloemkamp in Bolsward geleid. "We dachten de besmetting onder controle te hebben maar na de hittegolf bleken er dertien hoogbejaarden en vier werknemers besmet te zijn", aldus locatiemanager M. Meesters van Bloemkamp donderdag.

Recente artikelen