Een transferpunt voor patiënten voor AWBZ-voorzieningen

SCHIEDAM EN VLAARDINGEN WILLEN ÉÉN TRANSFERPUNT VOOR ALLE PATIËNTEN DIE VAN EN NAAR AWBZ VOORZIENINGEN GAAN
Dagelijks gaan enkele patiënten van het Schiedamse Vlietlandziekenhuis naar verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg en vice versa . Wekelijks maken cliënten van de thuiszorg een overstap naar verpleeghuizen en vice versa. Regelmatig vertrekken cliënten van de geestelijke gezondheidszorg naar de thuiszorg of het ziekenhuis en vice versa.

Om al die patiëntentransfers snel en overzichtelijk te faciliteren, bepleitten op donderdag 30 juni RVB-leden en directeuren van Vlietland ziekenhuis, verpleeghuizen, Thuiszorg Nieuwe Waterweg Noord en de Geestelijke gezondheidszorg voor het inrichten van éen transferpunt waar al meldingen voor een transfer binnenkomen, indicatie plaatsvindt als ook zorgbemiddeling. De directeuren kwamen bijeen op initiatief van Vlietland ziekenhuis. 

RVB lid Janneke van Vliet, had experts uit het veld gevraagd ideeën over relaties tussen ziekenhuis en verpleeghuizen en thuiszorg te ontvouwen. Het resultaat is,dat men nu gezamenlijk streeft naar één universeel transferpunt.

Bron: Julius Centrum

Recente artikelen