Patientline neemt activiteiten over van Hospitaal Televisie Service (HTS)

Array

Patientline BV onderdeel van het Engelse beursgenoteerde Patientline PLC en gespecialiseerd in telefoon-, televisie- en internetservice voor patiënten in een ziekenhuis omgeving, neemt per 1 juli 2005 de dienstverlening van Hospitaal Televisie Service (HTS) over. Patientline marktleider op dit gebied, verzorgt deze service in het Verenigd Koninkrijk op 150 ziekenhuislocaties en in Nederland in 57 ziekenhuizen. Totaal zijn bij de groep ruim 1200 medewerkers in dienst, waarvan 235 in Nederland.
 
HTS is Nederlands pionier op het gebied van telefonie en televisie voor patiënten. In 1986 is de oprichter en eigenaar, de heer P. Koudijs gestart met de verhuur van mobiele televisie units in ziekenhuizen.

Met de overname van de activiteiten van HTS verstevigt Patientline haar positie als onbetwiste nummer één in dienstverlening voor telefoon-, televisie- en internet-service voor patiënten in ziekenhuizen. Met de acquisitie zijn een zestal ziekenhuizen gemoeid, waaronder drie academische ziekenhuizen: het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam, het VU Medisch Centrum te Amsterdam en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Patientline onderscheidt zich door de hoge kwaliteit van dienstverlening die zij biedt aan de patiënt en het ziekenhuis. In het merendeel van de ziekenhuizen kan de patiënt rechtstreeks vanuit het ziekenhuisbed in contact komen met de Patientline medewerker in het Customer Care Center of persoonlijk met de Patientline Hostess in het ziekenhuis. De eigen service en onderhoudsdienst ontlast het ziekenhuispersoneel met zaken welke betrekking hebben op entertainment voor de patiënt.

Patientline is met haar geïntegreerde multi-media terminal T2 innovator en koploper op het gebied van digitale ontsluiting van patiënt gerelateerde info- en entertainment aan het ziekenhuisbed. Met de terminal T2 biedt zij zowel entertainment voor de patiënt (telefoon, televisie, internet, video on demand en spelletjes) als informatie voor het ziekenhuis en patiënt zoals elektronisch patiënten dossier, PACS, laboratoriumopdrachten, maaltijdkeuze etc.

Bron: Medische Wereld

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen