Anticonceptiepil: Nederland conservatiefste land

0
139

Nederland blijkt buitengewoon conservatief als het gaat om het gebruik van anticonceptiepillen: 44% van de pilgebruiksters slikt een pil die bijna 35 jaar geleden werd ontwikkeld. Dat blijkt uit cijfers van IMS.

Nergens ter wereld worden deze ‘oude’ pillen nog (zo veel) voorgeschreven. Nieuwere anticonceptiepillen bevatten minder hormonen dan de oudere pillen, of een andere samenstelling. Dit zorgt er voor dat gebruiksters minder last hebben van bijvoorbeeld vochtgerelateerde problemen of premenstruele (PMS) klachten. Voor meer informatie: www.mijnpil.nl.

Vorig artikelBus ontplofte voor gebouw British Medical Association
Volgend artikelZorgtoeslag zorgt voor problemen bij de belastingsdienst
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.