VNU koopt bedrijf in VS voor 5,9 miljard

Array

Marketing- en informatieconcern VNU gaat samen met het Amerikaanse IMS Health. Het fusiebedrijf vormt het grootste concern op het gebied van wetenschappelijke informatievoorziening.
 
VNU heeft maandag bekendgemaakt dat aandeelhouders van IMS 11,25 dollar per aandeel in contanten krijgen en 0,60415 aandeel VNU. Dat staat gelijk aan een overname die voor 60 procent in kasgeld en 40 procent in aandelen wordt betaald. De totale som komt uit op 5,8 miljard euro ofwel 7 miljard dollar. VNU betaalt een premie van 16 procent op de koers van IMS over de afgelopen dertig dagen.De gecombineerde onderneming zou in 2004 een omzet van 4,7 miljard euro hebben en boekt pro forma een bedrijfsresultaat van 1,1 miljard euro. VNU gaat bovendien voor 500 miljoen euro aandelen terugkopen.

"De fusie van de twee leiders in de sector geeft ons de omvang en de mogelijkheden om in de groeiende vraag te voorzien", aldus de bestuursvoorzitter van VNU, Rob van den Bergh. Hij wordt de topman van het nieuwe bedrijf.

IMS is marktleider in het leveren van data op het gebied van medicijnen en gezondheidszorg. VNU beheerst met het Amerikaanse AC Nielsen een belangrijk deel van de branche voor marktonderzoek.

De bedrijven zien ten minste voor 110 miljoen euro aan synergievoordelen tegen 2008.

Het in Fairfield, Connecticut, gevestigde IMS heeft eerder aangekondigd banen te gaan schrappen nadat de winst was teruggelopen van 639 miljoen tot 285,4 miljoen dollar. De koers van IMS is dit jaar 11,5 procent gestegen.

Bron:  Telegraaf

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen