Zorgtoeslag zorgt voor problemen bij de belastingsdienst

0
168

Ondanks vele toezeggingen en geruststellingen dreigen er problemen bij belastingdienst. De uitvoering van de vele nieuwe regelingen, zoals de zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag brengen veel extra werk met zich mee. SP-Kamerlid Agnes Kant: ‘De dreigende problemen staan haaks op alle toezeggingen en geruststellingen die verschillende bewindspersonen hebben gedaan over een goed verloop van de invoering.’ De SP heeft vandaag alle betrokkenen bewindspersonen gevraagd wat zij gaan doen om problemen bij genoemde invoeringen te voorkomen.

De belastingdienst dreigt eind dit jaar in ernstige problemen te komen bij de inning van premies voor werknemersverzekeringen, zo berichten diverse GPD-kranten vandaag. De invoering van een systeem dat overgenomen wordt van de UWV wordt bemoeilijkt doordat computersystemen niet op elkaar aansluiten. De interne communicatie is gebrekkig en de werksfeer is sterk verslechterd. De financiële gevolgen kunnen oplopen tot vele miljoenen euro’s. Bronnen binnen de Belastingsdienst verwachten dat door de invoering van het nieuwe zorgstelsel, het huurtoeslagstelsel en de kinderopvangtoeslag de problemen nog zullen verergeren.

Vorig artikelAnticonceptiepil: Nederland conservatiefste land
Volgend artikelOntregeling argininemetabolisme bij sikkelcelanemie onderzocht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.