Klantenwenskaart in MCA ingevoerd

Array

Het Medisch Centrum Alkmaar heeft een zogenoemde klantenwenskaart ingevoerd. Via deze kaart kunnen patiënten en hun naasten anoniem hun mening over het ziekenhuis uiten en/of verbeteringen voorstellen.

De patiëntenwenskaart werd vorig jaar op enkele afdelingen als een pilot-project ingevoerd. Aan een dergelijke wenskaart bleek namelijk behoefte te bestaan.

Het MCA onderzoekt een keer per drie jaar op de patiëntgebonden afdelingen de tevredenheid van die patiënten via een enquête. In de tussenliggende periode kunnen patiënten hun mening echter niet – anoniem – geven, tenzij ze een officiële klacht indienen. Dat middel vinden de meeste mensen te zwaar. Dat is onder meer gebleken uit groepsgesprekken met patiënten, die eind vorig jaar zijn gehouden.

‘Tevredenheidsmetingen’ in 2001 en 2003 hebben verder aangetoond, dat patiënten nog onvoldoende blijken te weten waar zij terecht kunnen als ze niet tevreden zijn over hun verblijf in het MCA of over de behandeling die ze in het ziekenhuis hebben gekregen. Ook daarom is het pilot-project inmiddels ziekenhuisbreed ingevoerd. Op de diverse afdelingen zijn nu kaartjes te krijgen, waarop men zijn mening over of suggesties voor het ziekenhuis kwijt kan.

De kaart is ook via internet in te vullen (www.mca.nl/mening/index.htm) en naar het ziekenhuis te mailen.

Bron: Noord-Hollands Dagblad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen