Voedingstips bij warm weer

Array

Bij warm weer moet je meer drinken dan je dorst hebt. Drink ten minste anderhalve liter, bij voorkeur water. Drink regelmatig tussendoor. Beperk alcoholbevattende en suikerrijke dranken. Vooral bij bejaarden en kleine kinderen moet erop worden toegezien dat zij regelmatig en voldoende water drinken.

Was hervulbare flesjes en drinkbekers altijd zorgvuldig uit. Wegwerpflessen worden best maar eenmalig gebruikt en niet opnieuw gevuld.Sommigen hebben geen honger als het warm is. Tracht toch op regelmatige tijdstippen te eten. Frisse salades en andere rauwe groenten zijn een goed alternatief. Zij kunnen op diverse manieren met andere voedingsmiddelen worden gecombineerd. Spring zuinig om met mayonaise en andere sausen.
Tijdens de zomerperiode is er een ruim aanbod van vers fruit waardoor variëren makkelijk is. Fijngesneden gekoeld fruit biedt een aangename verfrissing en zet ertoe aan er regelmatig een hapje van te nemen. Een glas koude melk, karnemelk of yoghurt kunnen tussendoor eveneens verfrissing bieden.

Bedenk dat bacteriën, ook ziekmakende, van warm weer houden en dan extra goed gedijen. Verlies daarom de volgende elementaire hygiëneregel nooit uit het oog: hou gekoelde producten koud en verhit warme gerechten voldoende.

De tips kwam van van Gezondheid.be

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen