Morning-afterpil

Array

In Groot-Brittannië is de morning-afterpil sinds 2001 gewoon te koop bij de drogist. Uit onderzoek is gebleken dat dit niet heeft geleid tot meer onveilige seks. De BBC maakte hier afgelopen vrijdag melding van. De morning-afterpil is nu makkelijker te verkrijgen en deze pil is bedoeld om snel na de daad ongewenste zwangerschap te voorkomen. Sinds 2001 is de morning-afterpil niet meer alleen op doktersrecept te krijgen. Sommigen vreesden dat dit zou leiden tot een onveiliger seksgedrag. De onderzoekers zagen sindsdien echter geen afname in condoomgebruik zoals zij publiceerden in het British Medical Journal. Ook nam het slikken van deze pil niet toe. Ongeveer 8 procent van de ondervraagde vrouwen slikte wel eens de morning-afterpil. Dat aantal bleef in de drie jaren na 2001 vrijwel gelijk. In Nederland is de morning-afterpil sinds begin dit jaar ook zonder recept te verkrijgen.

Recente artikelen