Nieuwe richtlijnen schizofrenie en depressie

Array

Het Trimbos-instituut heeft twee nieuwe richtlijnen uitgebracht. Één voor schizofrenie en één voor depressie. Deze richtlijnen bijvoorbeeld verpleegkundigen adviezen, instructies en aanbevelingen om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Tevens helpen deze richtlijnen de patiënt bij het nemen van beslissingen wat betreft de gewenste zorg. De eerste multidisciplinaire richtlijn werd gepubliceerd in 2003. Deze richtlijn was voor angststoornissen. Na de richtlijnen voor depressie en schizofrenie, komen dit jaar nog richtlijnen voor ADHD bij kinderen en jeugdigen. Er zij nog richtlijnen in ontwikkeling voor alcohol misbruik, afhankelijkheid van alcohol, problematisch gebruik van drugs, vroegtijdige interventies na rampen, terrorisme en andere schokkende gebeurtenissen. De richtlijnen zijn bij het Trimbos te bestellen via www.trimbos.nl of via 030 2971180.

Recente artikelen