Azivo gaat fuseren met DSW

Array

De Haagse zorgverzekeraar Azivo gaat fuseren met collega DSW. De directeuren van de beide verzekeraars hebben daartoe dinsdag een verklaring ondertekend. Het personeel is inmiddels geïnformeerd.
De nieuwe naam is nog niet bekend. De ruim een half miljoen verzekerden van beide instellingen kunnen waarschijnlijk binnen een jaar een nieuwe, gecombineerde polis tegemoet zien. C. Oomen, voorzitter van de raad van bestuur van DSW, kan nog niets zeggen over de prijs en de inhoud daarvan. "Het hangt ervan af hoe snel alles gaat." Voor 1 januari 2006 moet meer duidelijk zijn over de gevolgen van de versmelting.
Zeker voor Azivo is dit een opmerkelijke stap. De verzekeraar bestaat al 112 jaar in deze regio en is altijd prat gegaan op zijn kleinschalige karakter en zijn Haagse identiteit. Volgens bestuursvoorzitter F. van den Heuvel van Azivo is het ‘zeker geen noodsprong’. De fusie is volgens beide noodzakelijk om onder meer op het gebied van ICT efficiënt te blijven werken. "We zijn allebei aan de kleine kant en zitten hemelsbreed tien kilometer van elkaar. Samenwerken ligt erg voor de hand," aldus Oomen.

Gedwongen ontslagen als gevolg van de fusie sluit de DSW-bestuursvoorzitter uit. Wel acht hij het mogelijk dat er personeel afvloeit als gevolg van de nieuwe zorgverzekeringswet volgend jaar. "Daardoor wordt het aantal taken ingekrompen. Maar ik ga ervan uit dat inkrimping via natuurlijk verloop kan geschieden."

Oomen en Van den Heuvel ontkennen dat de nieuwe zorgverzekeringswet de reden is voor de fusie. "Die wet maakt het eerder complexer. Er worden nieuwe eisen gesteld die heel lastig zijn te combineren met een fusie."
Azivo heeft 150.000 verzekerden en 250 medewerkers. 360.000 ziekenfonds- en particulier verzekerden zijn klant van DSW, vooral in de regio Delfland, Westland, Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. Bij DSW werken 450 mensen.
UPDATE
Inmiddels hebben DSW en Azivo hebben een intentieverklaring ondertekend waarin vastgelegd is de mogelijkheden te onderzoeken om te komen tot strategische samenwerking.
Beide organisaties streven er naar om voor 1 januari 2006 duidelijkheid te hebben over mogelijke samenwerking.  
DSW en Azivo hebben een overeenkomstige visie op het zorgverzekeraarschap op het gebied van klantbenadering, cultuur en marktgebied, vandaar hun besluit.
Zorgverzekeraar DSW is voor ruim 360 duizend ziekenfonds en particulier verzekerden actief. Voornaamste doel is het bewerkstelligen van een optimale gezondheidszorg voor verzekerden. Verzekerden komen uit de regio Delfland, Schieland, Westland en de regio’s Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. Bij DSW werken circa 450 mensen. Azivo is een regionaal werkende zorgverzekeraar met momenteel 150 duizend verzekerden en meer dan honderd jaar historie in de Haagse regio. De kracht van Azivo ligt in kleinschaligheid, kennis van de markt en aandacht voor verzekerden. Azivo heeft ongeveer 250 mensen in dienst.
HuisartsVandaag/DSW/AZivo Bron: Haagse Courant

Recente artikelen