Kiesbeter.nl: The Sequel

In navolging op de huisartsenstaking een nieuwe sequel op Medicalfacts. De website KiesBeter.nl . Naar het zich nu laat aanzien is de naam van de site nogal hilarisch als je bedenkt dat er een hoop mis is met dit paradepaartje van Hoogervorst. De prijzen kloppen niet, de interface is verre van gebruiksvriendelijk. Kortom weer wordt de Burger verkeerd voorgelicht door Hansje Hoogervorst en dan moet het nieuwe zorgstelsel nog worden ingevoerd.

Het RIVM, beheerder van de site speelt nu de bal naar het CTG. Kortom, er valt een hoop nieuws te verwachten van deze site waar de kinderziektes, epidemische vormen lijken te hebben aan genomen. Vanaf heden, kiesbeter.nl The sequel…………………………………………..

St. Antonius: Site publiceert verkeerde prijzen HOUTEN – Veel ziekenhuizen zijn niet blij met de website KiesBeter.nl, waarop prijzen van ziekenhuisbehandelingen worden vergeleken. De site ‘rammelt’, omdat een aantal prijzen niet zou kloppen.
“De overheid licht de burger verkeerd voor”, aldus de Martin van der Heiden, woordvoerder van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Te hoge prijzen
“Het ministerie heeft de verkeerde cijfers gebruikt”, aldus Van der Heiden. De prijslijst die wij ingeleverd hebben bij het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG), komt niet overeen met de versie op Kiesbeter.nl.” De echte prijzen zijn volgens Van der Heiden “tientallen euro’s lager”.

Tarieven overgenomen
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is verantwoordelijk voor de inhoud van de site. “Wij nemen de tarieven van het CTG precies over”, zegt woordvoerder Michiel van der Graaf. Het St. Antonius wil dat de prijzen zo snel mogelijk worden aangepast.

Zuwe Hofpoort
Ook de tarieven van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden zijn veel hoger dan in werkelijkheid, maar dat komt door een fout van het ziekenhuis, die een verkeerde prijslijst bij het CTG heeft ingeleverd. De prijzen daarop liggen honderden euro’s hoger dan de werkelijke tarieven, waardoor het ziekenhuis bij veel behandelingen als duurste uit de bus komt.

UMC Utrecht
De prijzen van het UMC Utrecht zijn wel goed, maar het ziekenhuis gaat onderzoek doen naar de overige gegevens op de site. Het vermelde aantal bedden klopte bijvoorbeeld niet. Ook andere ziekenhuizen gaan de cijfers controleren.

Publicatiedatum: 22 juli 2005
Bron: Nederlands Dagblad

One thought on "Kiesbeter.nl: The Sequel"

  1. Veel ziekenhuizen zijn niet blij met de website van het ministerie van Volksgezondheid. De woordvoerder van het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein is ‘onaangenaam verrast’. De prijzen op de eigen website van het St. Antoniusziekenhuis liggen tientallen euro’s lager dan die op KiesBeter.nl. De fout ligt bij het ministerie van Volksgezondheid, zegt woordvoerder Martin van der Heiden. Dat lanceerde de vergelijkingssite deze week.
    De prijzen op de website zijn gebaseerd op de lijsten van het CTG. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven is verantwoordelijk voor de inhoud van de site. Het St. Antonius gaat verhaal halen bij het RIVM. "Die te hoge prijzen moeten zo snel mogelijk worden aangepast. Deze verkeerde voorlichting is voor ons en patiënten heel vervelend."
    Overigens hebben verreweg de meeste verzekeraars vaste prijsafspraken gemaakt over behandelingen met ziekenhuizen. Particulieren hebben dus in dat opzicht weinig voordeel van de website.

Comments are closed.

Recente artikelen