Onrust bij Azivo door plannen voor fusie

Array

De voorgenomen fusie met DSW zorgt voor veel onrust bij de Haagse zorgverzekeraar Azivo. Dat zegt Ben Giffard, secretaris van de ondernemingsraad (OR).
  De circa 250 personeelsleden van de Haagse verzekeraar kregen dinsdag de plannen te horen. Velen hebben er verbaasd en geschrokken op gereageerd. Giffard: "Het woord fusie mocht je hier bij Azivo niet eens in je mond nemen, dat was vloeken in de kerk. Nu moeten we door de huidige ontwikkelingen in de Nederlandse zorg wel en dat valt rauw op je dak. Hoe begrijpelijk deze stap ergens ook is."

De eerste eis die de Azivo-OR heeft neergelegd bij de directie is dat er geen gedwongen ontslagen mogen vallen, aldus de secretaris. Azivo-bestuursvoorzitter Van den Heuvel zegt vandaag in deze krant deze garantie niet te kunnen geven. Dat hangt volgens hem niet zozeer samen met de beoogde fusie alswel met de nieuwe zorgverzekeringswet. "De wet zorgt voor een halvering van de werkzaamheden op de verzekerdenadministratie."
Bij DSW in Schiedam zijn de fusieplannen afwachtend begroet. OR-voorzitter D. Holleman zegt eerst de uitkomsten te willen afwachten van het onderzoek naar welke gevolgen de samenvoeging zal hebben.
Bron: Haagse Courant

Recente artikelen