Niet gecategoriseerd

Nieuwe besmetting mrsa bij VieCuri ziekenhuis Venlo

Array

De mrsa-bacterie is nu ook op de afdeling medium care van het VieCuri in Venlo gesignaleerd. Uit voorzorg is niet alleen die afdeling, maar ook de intensive care van het Venlose ziekenhuis gesloten.
VieCuri kampt al twee weken met mrsa. Nadat de bacterie was geconstateerd op de afdeling cardiologie, is vervolgens een besmetting aangetroffen op de afdelingen chirurgie en interne geneeskunde.

Om alle risico’s te voorkomen gaat VieCuri nog meer maatregelen nemen om verspreiding van de besmetting te voorkomen. Naast de eerder aangekondigde operatiestop zijn nu ook de intensive en de medium care gesloten.
Voor patiënten van VieCuri betekent dit concreet dat er niet alleen geen handelingen meer worden gepland op de afdelingen interne geneeskunde en chirurgie, maar ook dat van tevoren geplande opname én spoedopnames op de intensive care en de medium care niet meer mogelijk zijn.

Bron: De Limburger

One thought on "Nieuwe besmetting mrsa bij VieCuri ziekenhuis Venlo"

  1. De intensive care en de medium care van het Viecuri-ziekenhuis in Venlo zijn vrijdag gesloten, nadat op de medium care de MRSA-bacterie is aangetroffen. De intensive care grenst aan de medium care. Tientallen patiënten en medewerkers van de afdelingen worden de komende dagen getest op de aanwezigheid van de bacterie.

    Berry Link, secretaris van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, wil niet zeggen bij wie de bacterie is aangetroffen. "Dat laten we in het midden." Link denkt dat op zijn vroegst woensdag duidelijk is of meerdere mensen zijn besmet met de bacterie. Tot die tijd worden nieuwe patiënten die op de intensive care moeten worden behandeld, in ziekenhuizen in de regio opgevangen.

    De bacterie waart sinds begin juli rond in het Venlose ziekenhuis. Nadat twee patiënten van de afdeling Cardiologie besmet bleken te zijn met MRSA, werden enige tijd geen nieuw patiënten opgenomen. Anderhalve week geleden ging deze afdeling weer open, maar werden uit voorzorg alle patiënten en medewerkers op de Interne Geneeskunde en Chirurgie getest. Ook daar bleek een patiënt besmet te zijn met de bacterie.

    Volgens Link is nog niet duidelijk hoe de MRSA het ziekenhuis is binnengedrongen. "We zijn nog altijd op zoek naar de oerbron."

    De MRSA-bacterie is resistent tegen bijna alle antibiotica en daarom moeilijk te behandelen. Eerder dit jaar werd de bacterie in een aantal andere ziekenhuizen in onder meer Ede, Leiderdorp, Meppel en Gouda geconstateerd. De bacterie komt juist in ziekenhuizen voor, omdat zich daar relatief veel kwetsbare personen bevinden. De ziekenhuisbacterie veroorzaakt vooral bij ouderen en mensen met een zwakke weerstand infecties. De verspreiding vindt plaats via de lucht of via lichamelijk contact.

    Bron: Novum

Comments are closed.