Teva grootste generieke medicijnenproducent

Array

Teva Pharmaceutical Industries neemt voor 7,4 miljard dollar haar concurrent Ivax over. Het Israëlische bedrijf wordt daardoor weer de grootste producent van ‘generieke’ (ongepatenteerde) geneesmiddelen ter wereld, met een jaaromzet van 4,8 + 1,8 = 6,6 miljard dollar. Het aantal werknemers loopt op tot meer dan 25.000, maar de activiteiten van beide bedrijven overlappen elkaar en analisten vermoeden dat dit besparingen kan gaan opleveren. Het is tevens de grootste overname uit de geschiedenis van het Israëlische bedrijfsleven. Vorig jaar nam Teva het Amerikaanse Sicor over, maar dat kostte ‘slechts’ 3,4 miljard. Momenteel wordt de eerste plaats op de generieke markt bezet door Sandoz, de generieke divisie van het Zwitserse farmaconcern Novartis. Die nam eerder dit jaar voor ruim 8 miljard dollar het Duitse Hexal en het Amerikaase Eon Labs over, en kwam daarmee uit op een jaaromzet van 5 miljard. Bron: Reuters & De Financiële Telegraaf

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen