Stalking niet goed voor de gezondheid

Array

Meer dan een op de tien wordt gestalkt
Mensen die ‘gestalkt’ worden, zijn niet alleen gedwongen om hun levensstijl aan te passen, ze lijden ook aan angstaanvallen, depressie en slaapproblemen. Dit blijkt uit een Duitse studie aan de universiteit van Heidelberg.
Het onderzoek aan het instituut voor de geestelijke gezondheid van de universiteit in Heidelberg, toont aan dat bijna twaalf procent van de 679 onderzochte mannen en vrouwen in de Duitse stad Mannheim te maken had gehad met het fenomeen ‘stalking’, Het slachtoffer wordt hierbij bewust hinderlijk en niet-aflatend gevolgd en geobserveerd door de ‘stalker’.

Bijna twintig procent aangerand
De studie bevestigd eerdere bevindingen in Australië, de Verenigde Staten en Engeland, aldus de BBC. Uit de resultaten blijkt bovendien dat stalking mensen echt in gevaar kan brengen. 24 procent van de slachtoffers werden fysiek vastgehouden door de stalker en bijna twintig procent werd aangerand.

Slechts veertien procent vrouw
Het merendeel van de slachtoffers, 91 procent, was van het vrouwelijk geslacht. Zij hadden over het algemeen te kampen met vijf verschillende intimidatievormen. Vooral ongewenste telefoontjes en het rondhangen voor de deur waren populair. Het merendeel van de stalking-incidenten kwamen voort uit relaties die waren stukgelopen. In slechts veertien procent van de gevallen bleek de stalker een vrouw te zijn.

Bron: BBC
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen