58 doden door cholera-uitbraak in Guinea-Bissau

0
483

Tientallen doden en 4.000 geïnfecteerden sinds half juni dit jaar Een cholera-uitbraak in Guinea-Bissau heeft het leven gekost aan 58 mensen. 4000 anderen zijn geïnfecteerd met de zeer besmettelijke ziekte. Dit zegt het ministerie van Volksgezondheid in het land, aldus persbureau Reuters.De darminfectie die wordt doorgegeven middels besmet water en voedsel, verspreidt zich over de eilanden aan de Atlantische kustlijn van het West-Afrikaanse land.

70 per dag
“Er hebben zich dagelijks ongeveer 70 choleragevallen gemeld in het Simao Mendes-ziekenhuis in de hoofdstad Bissau, sinds de uitbraak begon op 11 juni”, volgens een woordvoerder.

Hulp
De besmetting heeft intussen ook greep gekregen op de Arquipélago dos Bijagós, een dun bevolkte eilandengroep die tot de voormalige Portuguese kolonie behoort. Guinea-Bissau heeft medische goederen van Portugal ontvangen en 100.000 dollar (82.000 euro) van China.

Tot de allerarmste landen
Guinea-Bissau wordt gerekend tot de allerarmste landen. Het land is bijna even groot als Nederland, maar kent slechts 1,5 miljoen inwoners. Het belangrijkste exportproduct is cashewnoten.

Eenvoudige mix van water en zouten
Cholera kan leiden tot ernstige dehydratie en uiteindelijk tot de dood, al hadden vele dodelijk slachtoffers gered kunnen worden met een eenvoudige mix van water en zouten, aldus Reuters.

Bron: Reuters