58 doden door cholera-uitbraak in Guinea-Bissau

Tientallen doden en 4.000 geïnfecteerden sinds half juni dit jaar Een cholera-uitbraak in Guinea-Bissau heeft het leven gekost aan 58 mensen. 4000 anderen zijn geïnfecteerd met de zeer besmettelijke ziekte. Dit zegt het ministerie van Volksgezondheid in het land, aldus persbureau Reuters.De darminfectie die wordt doorgegeven middels besmet water en voedsel, verspreidt zich over de eilanden aan de Atlantische kustlijn van het West-Afrikaanse land.

70 per dag
“Er hebben zich dagelijks ongeveer 70 choleragevallen gemeld in het Simao Mendes-ziekenhuis in de hoofdstad Bissau, sinds de uitbraak begon op 11 juni”, volgens een woordvoerder.

Hulp
De besmetting heeft intussen ook greep gekregen op de Arquipélago dos Bijagós, een dun bevolkte eilandengroep die tot de voormalige Portuguese kolonie behoort. Guinea-Bissau heeft medische goederen van Portugal ontvangen en 100.000 dollar (82.000 euro) van China.

Tot de allerarmste landen
Guinea-Bissau wordt gerekend tot de allerarmste landen. Het land is bijna even groot als Nederland, maar kent slechts 1,5 miljoen inwoners. Het belangrijkste exportproduct is cashewnoten.

Eenvoudige mix van water en zouten
Cholera kan leiden tot ernstige dehydratie en uiteindelijk tot de dood, al hadden vele dodelijk slachtoffers gered kunnen worden met een eenvoudige mix van water en zouten, aldus Reuters.

Bron: Reuters

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen