Epe organiseert stellingendebat over de nieuw in te voeren Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Array

De gemeente Epe organiseert op woensdag 31 augustus een stellingendebat over de nieuw in te voeren Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning die per 1 juli 2006 ingaat, krijgen inwoners van de gemeente Epe meer verantwoordelijkheid in de zorg voor zichzelf en voor elkaar. De gemeente zal mantelzorg stimuleren door meer ondersteuning voor mantelzorgers te organiseren.

Pas als het mensen die zorg nodig hebben niet lukt om zelf zorg of maatschappelijke ondersteuning te regelen, kunnen ze bij de gemeente aankloppen.  De nieuwe wet geeft de gemeente de taak om die ondersteuning te regelen. De gemeente kan er voor kiezen een vrijwilligersorganisatie of een professionele organisatie in te schakelen voor de nodige ondersteuning. Ook kan de ondersteuning de vorm hebben van een hulpmiddel, zoals een rolstoel of een scootmobiel, het aanpassen van een woning, maar ook van klussendiensten, huishoudelijke zorg of informatievoorziening.De gemeente bepaalt zelf de aard en de mate van ondersteuning. Voordat de gemeente Epe daar keuzes in gaat maken wil ze de mening van inwoners horen en organiseert een WMO-stellingendebat op woensdag 31 augustus.

Aan de hand van stellingen praten en stemmen aanwezigen over de keuzes die gemaakt moeten worden bij het opstellen van het Eper beleid. De stemming is een advies aan het college van Burgemeester en Wethouders. Voor deze avond zijn behalve inwoners instellingen, cliëntenorganisaties en dergelijke uitnodigd. Ook raadsleden zullen deze avond aanwezig zijn.

Belangstellenden die het debat willen bijwonen, kunnen zich voor 22 augustus opgeven per email bij [email protected] of de antwoordstrook in de Gemeentewijzer insturen.

Het debat is in de Brinkzaal van de Eper Gemeentewoning aan de Stationsstraat in Epe van 20.00 tot 22.00 uur

Bron: De Stentor

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen