Hoge rapportcijfers chirurgen Twenteborg

Array

Tevredenheidsonderzoek onder patiënten poli chirurgie

Een anonieme patiëntenenquête naar de kwaliteit van chirurgen in het Twenteborg Ziekenhuis is positief uitgepakt voor de artsen. Zij krijgen een gemiddeld rapportcijfer van 8,3 of hoger. Het Twenteborg Ziekenhuis is na het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, het tweede ziekenhuis dat een tevredenheidsonderzoek onder patiënten heeft gehouden.

Beoordeling
Drie maanden lang mocht iedere patiënt via een internetzuil op de poli chirurgie een rapportcijfer geven voor de behandeling, deskundigheid en tijd die hun arts aan hen besteedde. Daarnaast werd gevraagd naar cijfers voor de wachttijden, wachtruimte, vriendelijkheid van de mensen achter de balie en de verpleegkundigen en hygiëne.

Cijfers
In totaal deden 300 patiënten mee aan de enquête. Ze gaven hun artsen een 8,4 voor hun behandelingen, een 8,5 voor de informatie die de specialist gaf, een 8,4 voor de tijd die hij voor uittrok, een 8,3 voor de aandacht en een 8,5 voor de deskundigheid.

Lage scores
De scores voor praktische zaken als wachttijden en wachtruimte, vielen wat lager uit. Het laagst scoorden de wachtkamer met een 7,0 (te klein) en de wachttijden met een 7,6.

Bron: TC Tubantia

Recente artikelen