ZN tikt Telegraaf over de vingers

Array

ZN: Uitspraken Telegraaf voorbarig, Premiehoogte basisverzekering nog niet te voorspellen

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) reageert afwijzend op een krantenkop in de Telegraaf als zou de premie voor de zorgverzekering volgend jaar 1300 euro bedragen. Volgens ZN is elke uitspraak over de precieze premiehoogte voor het basispakket op dit moment rijkelijk voorbarig. Zorgverzekeraars moeten de premies voor de nieuwe zorgverzekering nog berekenen. Dat kan pas als zij duidelijkheid hebben over zaken als de te verwachten bijdrage uit de centrale kas en de ontwikkeling van de zorguitgaven in 2006.

Nominale premie
De premie voor de nieuwe basisverzekering is deels procentueel, op te brengen door de werkgever, en deels nominaal, direct te betalen door de verzekerde. De overheid stelt de procentuele premie vast (te weten 6,25 procent over het loon van de werknemer tot maximaal 30.800 euro). De nominale premie wordt door de zorgverzekeraars zelf vastgesteld.
Voor 16 december bekend
Het Centraal Planbureau gaat in berekeningen voor koopkrachtplaatjes uit van een premiehoogte van ongeveer 1100 euro. De daadwerkelijke premie voor het basispakket kan anders uitvallen en van verzekeraar tot verzekeraar verschillen. Voor 16 december informeren de zorgverzekeraars de verzekerden over hun aanbod.

Bron: Zorgverzekeraars Nederland

Recente artikelen