Boek: Bij de dokter

Array

Dokter: ‘Waarom komt u bij mij?’
Patiënt: ‘U bent toch de dokter!’

Deze patiënt heeft kennelijk hoge verwachtingen van de dokter. Nu moet de dokter er nog achter zien te komen wat die verwachtingen zijn. Daarvoor heeft deze huisarts meer nodig dan alleen medische kennis. Voor de huisarts van nu staat niet de diagnose van een ziekte voorop, maar de hulpvraag van patiënten. Waarom komen patiënten naar de huisarts? Waarover maken zij zich zorgen en wat verwachten zij van het consult?

Bij de dokter gaat over het werk van de huisarts. De auteurs, zelf allemaal huisarts, belichten het huisartsenvak vanuit allerlei invalshoeken en scheppen een levendig en overtuigend beeld. Sommige auteurs beschrijven een bepaald deelgebied, zoals preventie, erfelijkheidsvraagstukken, praktijkrichtlijnen, de alternatieve geneeskunde, de invloed van het vrouw- of man-zijn en de hechte relatie tussen lichaam en psyche. Andere auteurs gaan in op de opleiding tot huisarts en beschrijven de discrepantie die zij voelen tussen hun praktijkervaringen en de veranderingen die de huisartsenpraktijk in de loop van de jaren heeft ondergaan.
Het boek is in de eerste plaats geschreven voor huisartsen in opleiding, maar is ook bedoeld voor een breder publiek. Aanstaande huisartsen krijgen door dit boek een goed beeld van hun toekomstig vakgebied; voor de andere lezers – de patiënten – is dit een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over de denkwijze van hun huisarts. Voor hen kan het een hulpmiddel zijn om beter uit te leggen voor welke klacht ze Bij de dokter zijn.

Bij de dokter
De achterkant van het genezen. Voor huisartsen en hun patiënten.
P.C. Bügel, F. Baarveld en J. Schuling
90 352 2772 7 / 1e druk / 2005 / 204 blz.
€ 20.00
Bindwijze : genaaid gebrocheerd
Geïllustreerd /
NUR : 870

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen