Opticienbezoek te duur

Array

Minder zicht vanwege hoge kosten
Bril- en contactlensdragers nemen genoegen met minder zicht, omdat ze opzien tegen hoge kosten. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Specsavers. Eenderde (33 procent) van de ondervraagden stelt om die reden een bezoek aan de opticien uit.

Onder mensen in de leeftijd van 35 tot met 49 jaar ligt dit percentage nog hoger, namelijk 40 procent. “En dat terwijl bij mensen uit die leeftijdsgroep correctie van de sterkte noodzakelijk is”, aldus een woordvoerder.

Vrouwen versus mannen
Uit onderzoek blijkt ook dat vrouwen zich eerder laten weerhouden van een bezoekje aan de opticien dan mannen. Het onderzoek is vorige maand gehouden onder 1050 respondenten.

Vorig maand was er ook al minder positief nieuws over de opticiens omdat er geen een wettelijke vakbekwaamheideis voor de optiekbranch is.
Brildragers worden steeds vaker gedwongen bij grote brillenketens hun bril te kopen omdat zij anders van zorgverzekeraars geen of lagere vergoedingen voor hun nieuwe glazen of lenzen krijgen.
 
Een exclusief montuur bij een zelfstandige opticien is er als het aan sommige zorgverzekeraars ligt niet meer bij. Een ruime meerderheid van de slechtzienden waardeert de dwang niet, liefst 85% wil zelf kiezen waar ze zich een bril aan laten meten. Dat blijkt uit een enquête onder ruim duizend personen, in opdracht van de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO). "Wij zijn bang dat deze gedwongen winkelnering zal toenemen in het nieuwe zorgstelsel vanaf 2006", zegt Brigitte de Wit van NUVO. Bron: Telegraaf & ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen