Kabinet kan nog miljard extra uitgeven

Array

Voordeeltje waarschijnlijk voor kinderopvang en laagste inkomens
Het kabinet heeft volgend jaar zeker 2 miljard euro extra ter beschikking als gevolg van hogere aardgasinkomsten. Daarvan is in het ‘paasakkoord’ al ruim 1 miljard bestemd voor extra uitgaven voor onder meer onderwijs, justitie en jeugdzorg.Daardoor blijft er nog 1 miljard over om te besteden.

Olieprijs
De aargasmeevaller kan nog verder oplopen door de stijgende olieprijs, verwachten ingewijden in politiek Den Haag. De prijs van aardgas is aan de olieprijs gekoppeld. Hoe hoog de meevaller precies is, moet blijken uit nieuwe berekeningen van het Centraal Planbureau. Boekhoudkundig trucje
De extra aardgasbaten komen in het zogenaamde FES-fonds, waaruit investeringen in wegen en bruggen betaald kunnen worden. Via een boekhoudkundig trucje kan het geld eventueel ook voor andere doeleinden worden aangewend.

Kinderopvang
Volgende week begint het kabinet met de afrondende besprekingen voor de rijksbegroting van volgend jaar. De ministers willen nog extra geld vinden voor kinderopvang en voor het verbeteren van de koopkracht van een aantal groepen. Volgens de huidige koopkrachtplaatjes komen met name ouderen met alleen AOW of een laag pensioentje er volgend jaar bekaaid af.

Middeninkomens
Verder leeft in de regeringsfracties de wens volgend jaar iets extra’s te doen voor de middeninkomens. Het kabinet staat niet onwelwillend tegenover die wens, zeggen ingewijden. Het kabinet presenteert zijn begrotingsplannen op Prinsjesdag.

Bron: ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen