Oss boos over kwijtraken ziekenhuis

  1
  279

  Oss is boos op minister Hoogervorst (Volksgezondheid) wegens zijn besluit het ziekenhuis uit die stad samen te voegen met twee andere ziekenhuizen uit de regio. Dat heeft de Osse wethouder Van Gerven donderdag gezegd.

  De ziekenhuizen in Oss, Uden en Veghel moeten naar een centrale locatie in Uden. Het bestuur van Bernhoven, waar alle drie de ziekenhuizen onder vallen, wil de activiteiten concentreren op één plek omdat ze bang is dat de zorginstelling anders in de financiële problemen komt.

  De minister heeft om die reden een uitzondering gemaakt op de ‘standstill’, een door de Tweede Kamer ingesteld moratorium op fusies van ziekenhuizen. Het gebouw opent niet voor 2010 zijn deuren. ,,Er zijn nog steeds geen concrete bouwplannen”, aldus een woordvoerster van Bernhoven.

  Ordinaire bezuinigingsoperatie
  Hoogervorst heeft het besluit nu genomen omdat hij vond dat het Bernhovenziekenhuis al te lang heeft moeten wachten op zekerheid over de toekomst. De wethouder uit Oss wuift het fusiebesluit weg als een ,,ordinaire bezuinigingsoperatie”. Volgens Van Gerven is zowel het ziekenhuis in Oss als dat in Veghel groot genoeg om te blijven bestaan.

  Verder vindt hij het onbegrijpelijk dat de minister en het bestuur van Bernhoven Uden als beoogde locatie hebben. ,,Wij worden de eerste gemeente in Nederland met 80.000 inwoners zonder ziekenhuis. Op de locatie in Uden wonen in een straal van vijf kilometer maar 40.000 mensen. Het ziekenhuis moet dicht bij de burger liggen.”

  Bron: Spitsnet

  Vorig artikelVerlaagde kans op hartaanval door hardlopen en teamsport
  Volgend artikelOnverklaarbaar veel vroeggeboorten bij Vlaamse vrouwen
  Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

  1 REACTIE

  1. Hierbij de versie van VWSGoedkeuring ziekenhuis Bernhoven op één locatie

   Het ziekenhuis Bernhoven mag haar ziekenhuis gaan onderbrengen op een nieuw te bouwen locatie. Op dit moment zijn er nog twee aparte locaties, namelijk in Oss en in Veghel. Minister Hoogervorst (VWS) heeft dit besloten. Omdat het nieuw te bouwen ziekenhuis goed bereikbaar moet zijn heeft de minister een voorkeur voor de locatie Uden.

   Daarnaast vindt de minister het van belang dat er in de gemeenten Oss en Veghel laagdrempelige medisch-specialistische zorg aanwezig blijft. Deze medische steunpunten zullen zich richten op begeleiding van chronisch zieke ouderen.

   Hoogervorst volgt hiermee de adviezen van het College bouw ziekenhuisvoorzieningen en de provincie Noord-Brabant. Ook betrokken zorgverleners hebben zich eerder positief uitgesproken voor het bouwen op één locatie. Het besluit vormt een uitzondering op de geldende stop (‘standstill’) op fusie en concentratienieuwbouw. Hoogervorst meent dat het in dit geval toch wenselijk is vanwege het behoud van kwaliteit en doelmatigheid van de ziekenhuiszorg in de regio Oss/Veghel. Langer uitstel van het besluit zou volgens de bewindsman leiden tot een verdere verslechtering van de positie van het ziekenhuis.

   Bron: VWS

  Comments are closed.