Zorgstelsel bepalend voor winst Achmea

0
172

Verzekeraar Achmea verwacht dat de invoering van het nieuwe zorgstelsel aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de winst. Dit blijkt uit een toelichting van financieel directeur Gerard van Olphen op de halfjaarcijfers. ‘Wat de precieze gevolgen zijn voor de resultaten is nog niet duidelijk. De winstgevendheid wordt straks bepaald door de hoogte van de premie in het nieuwe stelsel.’ Achtergrond
Over de premiehoogte bestaat veel controverse. In het nieuwe stelsel dat ingaat per 1 januari, verdwijnt het verschil tussen ziekenfonds en particuliere verzekeringen. Het kabinet gaat uit van euro 1100 per jaar, terwijl de Koepel van Zorgverzekeraars denkt aan een premie van euro 1200 à euro 1300. Achmea telt circa 1,6 miljoen ziekenfondsverzekerden, die gezamenlijk euro 2,8 mrd aan brutopremie betalen. Daarnaast zijn er 0,9 miljoen particulier verzekerden, die euro 2,4 mrd afdragen. De ziekenfondspolissen leveren Achmea tot nu toe nauwelijks iets op en vallen buiten de huidige resultatenrekening. Achmea maakt in het vierde kwartaal bekend met welke premie het in 2006 de markt opgaat.Uitbreiding callcenters Om de verwachte vragen van verzekerden op te vangen breidt Achmea zijn callcenters uit met 400 man tot circa 1300. Verzekerden zullen veelal worden doorverwezen naar de Belastingdienst voor een eventule tegemoetkoming. De winst van Eureko, het moederconcern van Achmea, steeg met 39% tot euro 338 mln. Dit was mede te danken aan meevallende schadeclaims. Volgens Van Olphen ligt de fusie met Rabo-dochter Interpolis op koers.
Bron: FD

Vorig artikelVerlies Pharming loopt op door onderzoekskosten
Volgend artikelWaterpokkenvaccinatie werkt kostenbesparend
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.