Eerste KEMA certificering binnen de openbare farmacie naar Thio Pharma

Array

De apotheekketen Thio Pharma groep heeft zich officieel weten te onderscheiden binnen de Nederlandse openbare farmacie door integraal als eerste een KEMA certificaat op het gebied van kwaliteit te bemachtigen. Met deze certificering toont de Thio Pharma groep aan een kwaliteitssysteem te hanteren dat qua zorg, inhoud en organisatie voldoet aan de normen zoals die voor de farmacie zijn vastgesteld door de Stichting Harmonisering Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (SHKZ). De Thio Pharma groep is een keten van 16 apotheken*, onder centrale aansturing vanuit Thio Pharma Holding.

Kwaliteitseisen
Door het regelmatig uitvoeren van vakinhoudelijke intercollegiale toetsingen en uitbreiding van zorginhoudelijke projecten, waarborgt de keten van apotheken de kwaliteit en zal zij deze waar mogelijk in de toekomst nog verbeteren. Tijdens het certificatietraject, dat ongeveer een jaar in beslag heeft genomen, hebben de apothekers van de Thio Pharma groep en hun teams aangetoond op de verschillende disciplines aan de kwaliteitseisen te voldoen.

Patiënt heeft centrale rol
Tijdens het certificeringproces werden onder andere aspecten geprezen als de aandacht die apothekers van de Thio Pharma groep hebben voor de centrale rol van de patiënt, het leveren van een hoogwaardige farmaceutische
patiëntenzorg en de ruime openingstijden. Daarnaast is tijdens dit proces gebleken dat de keten van apothekers een optimale communicatie heeft met overige zorgverleners. Ook is door de aard van de apotheekteams en de perifere ligging van de apotheken een sterke binding ontstaan met de verzorgingsgebieden. Thio Pharma Holding heeft apotheken in Maassluis (2x), Maasland, Schiedam (2x), Ridderkerk (2x), Warmond, Maarssen, Soesterberg, Den Dolder, Amersfoort, Zelhem, Hilvarenbeek (2x) en Etten-Leur.
KEMA-Medical
KEMA keurings- en certificatiediensten zijn al lang niet meer beperkt tot huishoudelijke apparaten. In KEMA Medical is de jarenlange ervaring van KEMA op het gebied van kwaliteit gebundeld met medische expertise en kennis van organisaties in de gezondheidszorg. KEMA Medical kwaliteitssystemen, die zowel zorg-, inhoudelijke-, organisatorische als kwaliteitsaspecten beheersen, legt de nadruk op de directe dagelijkse praktijk van de zorgprocessen.

Vakinhoudelijke intercollegiale toetsingen kunnen ook opgenomen worden in het kwaliteitssysteem. Op deze wijze wordt een kwaliteitssysteem opgebouwd dat de organisatorische en zorginhoudelijke processen kan certificeren volgens ISO-normen, aangevuld met zorginhoudelijke normen (het ISO-plus certificaat). Leidraad zijn de certificatieschema’s van de Stichting Harmonisering Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector.

Thio Pharma groep
Apotheken verbonden aan de Thio Parma groep zijn:
Liendert Apotheek (Amersfoort)
Centraal Apotheek Den Dolder (Den Dolder)
Apotheek Etten Leur ‘de Keen’ (Etten Leur)
Apotheek Beekdal (Hilvarenbeek)
Apotheek Hilvarenbeek (Hilvarenbeek)
Apotheek Bisonspoor (Maarsen)
Apotheek Maasland (Maasland)
Apotheek Westeinde (Maassluis)
Rijnmond Apotheek (Maassluis)
Apotheek Timmers (Ridderkerk)
Vlietplein Apotheek (Ridderkerk)
Apotheek ’t Gouden Hert (Schiedam)
Apotheek Woudhoek (Schiedam)
Apotheek Soesterberg (Soesterberg)
Apotheek Warmond (Warmond)
Zelhemse Apotheek (Zelhem)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen